Takaisin pääsivulle

Maaliskuun 2012 tulikävely Paraisilla

Kuvia ohjaamistani tulikävelyistä

 

Tulikävelyt

 

Tervetuloa kokemaan tulikävelyä!

Tulikävely tarkoittaa hehkuvilla hiilillä kävelyä paljain jaloin. Kuusi metriä on melko tyypillinen tulikävelyn matka ja järjestämissäni tilaisuuksissa kävelemme myös tuon kuusi metriä punahehkuisen hiilloksen päällä. Kekäleiden pintalämpötila on 600–1000 asteen välillä, mikä tarkoittaa melkoista uskaltautumista. Tulikävely on kuitenkin täysin mahdollista ilman pienintäkään jälkeä jaloissa. Tulikävelyssä suurin osa osallistujista onnistuu voittamaan pelkonsa ja kävelemään hehkuvien hiilien päällä vahingoittumatta, mutta henkisesti muuttuneina.

Tulikävely edustaa henkisen kehityksen porrasta, joka meistä jokaisella on ennemmin tai myöhemmin edessä (tai takana). Tämä porras on pelolle antautuminen, pelon hyväksyminen, ja lopulta heikkoudesta nousee vahvuus, pelosta nousee rohkeus. Pelon voi kohdata ja voittaa monella muullakin tavalla kuin tulikävelyllä, mutta tulikävely on voimallinen ja hauska tapa tehdä se! Kun ryhdyt tulikävelyyn, se on sinulle henkisen kehityksen porras ja sinä olet valmistautunut astumaan uudelle rohkeuden tasolle. Anna tämän vaikuttaa kaikkeen elämässäsi.

Usko omiin mahdollisuuksiin tulikävelyssä tulee siitä, kun näkee toisten kävelevän onnistuneesti ja siitä, että tekee lujan sellaisen päätöksen, että itsekin aikoo onnistua. Tätä ajatuksen voimaa lisää merkittävästi koko ryhmän aikaansaama ajatuksen voima. Niinpä tulikävely on arvokasta paitsi omien pelkojen voittamisessa, myös sen omin silmin havaitsemisessa, kuinka ajatuksen voima mahdollistaa asioita.

Lue tarkemmin kirjoittamastani lehtiartikkelista: >>

 

Tulikävely Paraisilla 3.3.2012

Paraisten tulikävelyssä on kuvaamassa tv-ryhmä, ruotsinkielinen paikallis-tv.

Paraisten tapahtuman sivulle: >>

 

Järjestän tulikävelyitä inspiraation mukaan

En ole suunnitellut, milloin Paraisten jälkeinen tulikävely voisi olla, vaan alan puuhastella asian parissa siinä vaiheessa, kun inspiraatio iskee. Asiaan vaikuttaa myös se, jos saan ihmisiltä runsaasti toiveita päästä osallistumaan tulikävelyyn.

Kiinnostuksesi asiaa kohtaan voit kertoa soittamalla tai tekstiviestillä numeroon 050-5210210. Kiinnostuksensa ilmaisseille lähetän tietoa sitten, kun tiedän seuraavan tulikävelyn ajankohdan.

Myös Helsinki tulikävelyn paikkakuntana on harkinnassa. Ehdotuksia hyvistä mahdollisista tapahtumapaikoista siellä otan mieluusti vastaan.

 

Tulikävely omassa tapahtumassasi

Olen ohjannut tulikävelyitä muissa tapahtumissa kuin itse varta vasten tulikävelyä varten järjestämissäni. Jos olet puuhaamassa tapahtumaa, jonka osana voisi olla tulikävely, olen käytettävissä tulikävelyn ohjaajaksi. Pystyn ohjaamaan tulikävelyn sujuvasti myös englanniksi.

 

Aiemmat ohjaamani tulikävelyt

Ensimmäinen järjestämäni tulikävelytapahtuma oli Liedon Järvelässä, Littoistenjärven rannalla, sunnuntaina 20.9.2009. Siihen osallistui 17 kävelijää.

Toinen ohjaamani kävely oli Turun saaristossa Livonsaaren yhteisökylässä 21.11.2009 yhteisökylän kekrijuhlissa. Tämä tulikävely oli huomattavasti vapaamuotoisempi ja siihen osallistui 20-30 kävelijää.

Kolmas ohjaamani kävely tapahtui Haminan Turkialla 31.12.2009 kuunpimennyksen aikaan. Ohjasin tämän tulikävelyn englanniksi. Tämä oli myös vapaamuotoisempi kuin Liedon tapahtuma ja kävelijöitä oli 20-30, joista suurin osa oli saapunut muista Euroopan maista. Katselijoita oli tässä tapahtumassa useita kymmeniä.

Neljäs ohjaamani tulikävely oli 7.8.2010 Forssan Matkussa Kreivilän kurssikeskuskessa pidetyssä viikonloppuseminaarissa. 24 ihmistä käveli tulilla.

Viides ohjaamani tulikävely tapahtui taas Liedossa Järvelän tilalla 21.11.2010 täydenkuun iltana. Tapahtumaan osallistui 22 rohkeata, jotka kaikki jälleen uskaltautuivat kuumien hiilten päälle.

Katso valokuvia ohjaamistani tulikävelyistä: >>

 

Palautetta

Syyskuun 2009 tulikävelyyn osallistunut lähetti palautetta:

"Hoksasin tuolla tulikävelyssä aika oleellisia juttuja. Mulla nousi keskittymisen aikana pienuuden ja avuttomuuden tunteita ja kuvia itsestäni kohtuvauvana ja pienenä vastasyntyneenä. Myös joitain koulu- ja opiskeluaikojen tilanteita nousi mieleen, mm. jännitys ennen esiintymistilanteita. Olen ihan pienestä asti jostain syystä vastustanut auktoriteetteja hiljaa mielessäni, ja koulussa ja usein muussakin elämässä mennyt siitä missä aita on matalin ja alisuoriutunut. Tulikävelyssä mulle oli oleellista tajuta olevani menossa pelottavaan tilanteeseen täysin omasta tahdostani, ja olisin voinut vapaasti olla menemättäkin. Menetys olisi ollut vain omani, jos olisin jättänyt kävelemättä epäonnistumisen pelossa.

Hienoin hetki oli ehkä asetuttuani jonoon kävelyä varten. Viime hetken pelon iskiessä löysin syvän keskittymisen - siinä vaiheessa oli jo turhaa miettiä uskaltaako hetken kuluttua kävellä vai ei, pystyin vain päättämään että uskallan olla sillä paikalla jonossa. Keskittynyt läsnäolo säilyikin sitten omaan vuorooni asti ja horjui vasta ihan loppuvaiheessa kävelyä, joku pieni nipistys säikäytti minut ja sitten sainkin muutaman rakon kun keskittyminen herpaantui. Reikillä ja laventeliöljyllä vammat kuitenkin lakkasivat vihlomasta aika nopeasti.

Tänään tein pisimmän meditaation pitkään aikaan. Meditoiminen oli pakotonta ja löysin syvän keskittymisen palaamalla mielessäni ratkaisevaan kohtaan tulikävelyjonossa. Meditoidessa vielä tajusin, että kun olen - erityisesti koulu- ja opiskelujutuissa - kehittänyt tapoja päästä helpolla jäämättä siitä kiinni, olen huijannut itseänikin ja luullut myös henkisellä tiellä olevani pidemmällä kuin olen. Tulikävelyyn valmistautuessani törmäsin kuitenkin omaan pienuuteeni, mikä oli todella selkeyttävä tunne. Nyt tiedän mistä pitää jatkaa ja osaan ehkä olla vaatimatta liikaa liian nopeasti."

 

Linkkejä

Muita tulikävelyiden järjestäjiä Suomessa:

www.aurinkosydan.fi
www.sma.fi/tulikavely.html
www.lomapaksu.com/tuotteet_tulikavely.html
koti.welho.com/aleppo1/firewalking.html
www.sytykepalvelut.fi/pages/products?product_id=27&PHPSESSID=c1e9608b00a85d8cc81243f542c851ac
www.myllyprojekti.fi/sivut/tulik%C3%A4vely?PHPSESSID=2e03c61f576a2acad502870e1ccb50a0
www.sydantuli.com/fi/lap.htm (sivu poistunut helmikuussa 2010, sivu internet-arkistosta)

Tulikävelyaiheisia artikkeleita:

Kirjoittamani artikkeli tulikävelystä Sateenkaarisanomien syksyn 2010 numerossa
Tulikävely englanniksi Wikipediassa
Tulikävely Paranormaalissa Wikissä
Turun sanomien tulikävelyartikkeli vuodelta 2000
Tulikävelyartikkeli Sateenkaarisanomissa 2005
Erään tulikävelyyni syksyllä 2009 osallistuneen kommentteja