English 

 

 

 

Risto-Matti Rantanen

 

Energiahoito

Intuitiivinen kehoterapia

 

Haluatko ...

  • Inspiroitua ?
  • Vapauttaa omia voimavarojasi ?
  • Poistaa jännityksiä, estoja, turhia pelkoja, katkeruutta yms. ?
  • Muuttaa asenteitasi itseäsi ja maailmaa kohtaan positiivisemmiksi ?

Hoitoni auttavat ihmisiä saavuttamaan henkisen kehityksensä tavoitteita.

Henkinen kehitys merkitsee matkaa kohti tasapainoa, onnellisuutta ja luovien kykyjesi täysipainoista hyödyntämistä.

 

Intuitiivisen kehoterapian avulla voit päästää irti paitsi lihasjännityksiä, myös mielesi jännityksiä, pelkoja, kyvyttömyyden tunteita, turhautuneisuutta, lapsena omaksumiasi jäykkiä ajatusmalleja ja muita elämääsi haittaavia tunteita ja asenteita.

Intuitiivisen kehoterapian aikana ja sen jälkeen voit kokea ihanaa vapauttavaa tunnetta. Koe se voiman tunne, kun sisimmästäsi nousee ajatuksia ja inspiraatio, jotka ovat todellista itseäsi. Elämäsi aikana keräämiäsi, todellisimmalle itsellesi vieraita asenteita, ajattelumalleja ja traumoja voidaan intuitiivisella kehoterapialla ohittaa ja saat voimaa ajatella asioita uudelleen ja positiivisemmassa valossa. Tämän voiman turvin voit ryhtyä työskentelemään elämääsi sitovien ja haittaavien pelkojen, turhautuneisuuden ja negatiivisten ajattelutapojen korvaamiseksi itseäsi ja maailmaa kohtaan positiivisemmalla ajattelulla.

Intuitiivinen kehoterapia lähestyy ihmisen henkistä kokonaisuutta kehon kautta. Keho on yksi kanava ihmisen tunteisiin. Vaikeat tunteet ja ajattelumallit, joita ihminen ei ole osannut vapauttaa, ovat juuttuneet kehoon fyysisinä jännityksinä.

Energiahoito hyödyntää elämänvoimaenergiaa, joka on oma henkesi ja voimasi. Kehosi ja syvempien olemuspuoliesi energiakanavia avataan ja saat mahtavan lisäyksen kokemaasi elinvoiman ja selkeyden tasoon.

Lue lisää energiahoidon periaatteista tämän linkin takaa >>

Hoidoissani käytän yleensä samanaikaisesti molempia tekniikoita, mutta voit myös toivoa sellaisen hoidon kuin itse haluat.

 

Vastaanotto

Vastaanotto Turun Nummenmäellä (Vanha Hämeentie) tai yhtä hyvin kotikäynnit. Teen toisinaan hoitoja myös Helsingin ja Tampereen seuduilla.

Soita ajanvaraus, puh. 050 - 5210210
Soita milloin tahansa. Jos en pysty vastaamaan, soitan takaisin.

 

Tapaamisen luonne

Varaan jokaiselle tapaamiselle kaksi tuntia aikaa. Varsinainen hoito kestää vähintään tunnin.

Tapaamiseen kuuluu alkukeskustelu, jossa selvitetään asiakkaan tarpeet ja toiveet.

Hoidon jälkeen asiakkaan tarpeen mukaan voidaan keskustella kiireettömästi hänen tavoitteistaan ja esille tulleista asioista.

 

Hinnat

Tapaamisen hinta on 50 euroa. Voit maksaa käteisellä, kortilla tai lähimaksulla. Myös laskutus onnistuu.

 

 

 

 

 

Mitä energiahoito tarkoittaa?

Energiahoito on elämänvoimaenergian välittämistä, joka usein tapahtuu käsien kautta. Tälle elämänvoimalle on monta nimeä, mutta se on energia, joka tekee elävästä olennosta elävän. Sitä voidaan kutsua myös inspiraatioksi, rakkaudeksi, sisäiseksi valoksi. Energiatyöskentelyn yhteydessä sitä nimitetään usein valoksi. Ihmisen kyky ammentaa itselleen tätä elämänvoimaenergiaa määrää hänen näkyvän energiatasonsa, menestyksensä, onnellisuutensa ja monien arvostettavien ominaisuuksien määrän. Elämänvoimaenergia on luojan rakkaus, joka rakentaa kaiken näkyvän ja näkymättömän.

Elämänvoimaa ihminen saa esimerkiksi ollessaan yhteydessä luonnon kanssa, musiikista, syömällä terveellisesti, meditoimalla, rukoilemalla, ollessaan viisaiden ja positiivista energiaa kantavien ihmisten seurassa, rentoutuessaan ja tehdessään sellaisia asioita, jotka tulevat omasta syvimmästä halusta ja inspiraatiosta.

Jokaisella ihmisellä on kyky välittää parantavaa energiaa käsiensä kautta tai ihan vain ajattelemalla. Energiahoitaja on ihminen, joka on löytänyt sisältään voimakkaan inspiraation ottaa tämän kyvyn käyttöönsä ja välittää hyviä energioita toisille hoitojen muodossa. Energiahoitaja harjoittaa tätä kutsumustaan puhtaalla sydämellä omistautuneena ihmisten auttamiselle ja pystyy näin hankkimaan taidon kanavoida yhä voimakkaammin parantavaa energiaa. Harjaantunut energiahoitaja saa välittämänsä energian oheistuotteena myös tietoa, joka ohjaa hoitotapahtumaa ja kommunikoituna usein auttaa myös asiakasta ymmärtämään elämänsä keskeisiä asioita, entistä positiivisemmassa valossa.

Lue lisää energiahoidon periaatteista tämän linkin takaa >>

 

Mitä intuitiivinen kehoterapia tarkoittaa?

Intuitiivinen tarkoittaa samaa kuin vaistonvarainen. Intuitiivinen kehoterapia käyttää fyysisiä menetelmiä, kuten paineluita, venytyksiä, pyörittäviä ja silittäviä liikkeitä, siis eräänlaisia hierontaliikkeitä. Se eroaa monesta muusta hieronnasta siten, että hoitaja ei työskentele valmiin kaavan mukaan, vaan löytää kullekin asiakkaalle ja jokaiselle hoitotapahtumalle omat menetelmänsä intuitionsa eli suurelta hengeltä saamansa johdatuksen perusteella. Jokainen intuitiivinen hoito on erilainen. Eri ihmiset ovat erilaisia, joten hoito on hyvin erilainen aina eri ihmisille. Myös samalle asiakkaalle tehdyt hoidot eroavat usein hyvinkin paljon toisistaan. Asiakas saa juuri sellaista hoitoa kuin sillä hetkellä tarvitsee.

Ihminen normaalisti elämänsä mittaan kätkee sisälleen asioita, joita ei sillä hetkellä osaa kommunikoida avoimesti tai ei pysty tulkitsemaan tai hallitsemaan. Tällaiset asiat ovat yksinkertaisimmin sanottuna vaikeita tunteita. Kun ihminen ei jotakin tunnetta osaa vapauttaa, hän ottaa sen mukaansa matkalleen ja se jää elämään fyysisessä kehossa alkaen vaikeuttaa elämää esimerkiksi kipuna, jännityksenä tai elimen epäterveenä toimintana. Kun ihminen saa hoitavan kosketuksen muodossa sysäyksen lihakseensa tai esimerkiksi johonkin sisäelimeen johtavaan hermoon, energiaa vapautuu ja tälle fyysisen kehon osalle tarjoutuu mahdollisuus parantua. Energian vapautuminen on kuitenkin kiinni siitä, minkälaisen valmiuden ja halukkuuden ihminen on hankkinut tuon tunteen käsittelemiseksi. Kehoterapiani eräs päätavoite on aukaista näitä kehossa lymyäviä tunnelukkoja ja auttaa ihmistä pikkuhiljaa vapautumaan niistä.

 

Millaisia menetelmiä hoidossa käytetään?

Asiakas voi pitää hoidossa normaalin kevyen sisävaatetuksen, koska hoito tapahtuu pääasiassa vaatteiden läpi. T-paita on paras paita, mutta muutkaan yksinkertaiset ja vaatteet eivät merkittävästi haittaa hoitoa. Farkut ja vyökään eivät estä lantiossa ja jaloille tehtävää hoitoa, mutta pehmeämpi vaatetus on aina parempi. Korut, rannekello ja tavarat taskuista on kyllä hyvä ottaa pois.

Hoidot tehdään pääasiassa siten, että asiakas on selinmakuulla.

Teen hoidot puuvillasta tehdyn leveän futon-patjan päällä. Kotikäynneillä mikä tahansa patja on aivan hyvä.

Käytän ääniterapiaa energiakäsittelyn yhteydessä. Se tarkoittaa sitä, että päästän suustani ääniä, jotka tasapainottavat asiakkaan energiakehoa. Ääniterapialla on usein syvällinen, hyvin voimakas tasapainottava ja vahvistava vaikutus.

Kerron, kun hoito on päättynyt, joten asiakkaan ei tarvitse arvailla sitä.

 

Mitä kannattaa huomioida tullessaan hoitoon?

Ota aikaa ja tule kiireettömästi. Vältä menojen ja töiden suunnittelemista välittömästi hoidon jälkeiselle ajalle. Tule iloisella mielellä. Mieti, mitä hyviä asioita haluat lisää elämääsi ja mitä hyviä ominaisuuksia haluat vahvistaa itsessäsi. Onko joitakin asioita, joita juuri nyt tarvitset? Haluatko mielen tasapainoa ja positiivisempaa asennoitumista liittyen asioihin, joita kohtaat elämässäsi tällä hetkellä? Älä tee listaa asioista, jotka koet häiritseviksi. Sen sijaan selvitä itsellesi, miten haluat omien ajattelutapojesi, toimintatapojesi ja kykyjesi muuttuvan, jotta menestyt niissä asioissa, jotka ovat sinulle haasteita. Hoito auttaa sinua löytämään inspiraatiota ja vastauksia sisältäsi.

Jos olet masentunut tai stressaantunut, ei ole tarpeen vääntää väkisin iloista mieltä päälle. Tärkeintä on halusi muuttaa elämääsi parempaan suuntaan.

Ulkoisilla seikoilla on hoitotapahtumassa vähemmän merkitystä. Voit esimerkiksi tulla sellaisessa vaatetuksessa kuin sinulle on helpointa. Jos mahdollista, kannattaa kuitenkin valita luonnonkuiduista tehtyjä ja vaaleasävyisiä vaatteita. Mustat ja synkän väriset vaatteet päästävät välitettävää energiaa läpi hiukan huonommin kuin vaaleat.

 

Miten voin hoidon aikana vaikuttaa sen tuloksellisuuteen?

Sinun tehtäväsi hoidon aikana on vain rentoutua. Älä ajattele liikaa äläkä tarkkaile liikaa. Asiaa edistää, jos annat lihaksesi olla niin rentoina kuin mahdollista. Älä pyri auttamaan minua siirtelemällä esimerkiksi raajojasi. Minulle on tärkeintä, että sinulla on mukavat oltavat ja voit olla aivan eri maailmoissa. Jos minun pitää siirrellä esimerkiksi raajojasi tai päätäsi eri asentoon, teen sen hellästi.

Hoidon aikana voit, jos se tuntuu helpolta ja mielekkäältä, pitää mielessäsi positiivisia kuvia siitä, mitä haluat hoidolla ja elämässäsi saavuttaa.

Jos sinulla tuntuu tarvetta hengittää syvään tai vaikkapa äännellä tai liikuttaa käsiäsi kokemasi energian mukaan tai itkeä, niin on erittäin edullista, jos teet niin.

Pidän erittäin tärkeänä sitä, että asiakas ilmaisee hoidon aikana, jos hän kokee jotakin epämukavuutta vaikkapa hoidosta johtuen, asentoonsa, lämpötilaan tai muuhun asiaan liittyen. Jos kesken hoidon tulee tarve käydä vessassa, on parempi hoitaa hoitaa asia heti ja jatkaa sitten hoitoa. Vessassa on toki hyvä käydä ennen hoitoa. Joskus kehoterapia tuo lihaksesta esiin kipua, mutta se on useimmiten osa paranemisprosessia ja siksi tuo kipu on tarpeellinen kokea. Monet asiakkaat kokevat tällaisen paranemiskivun miellyttävänä. Jos kipu on liian voimakas, silloin siitä kannattaa sanoa.

Useimmiten teen hoidot hiljaisuudessa, paitsi jos minulle tulee jotakin tähdellistä hoitoon tai elämääsi liittyvää kysyttävää tai kerrottavaa, mutta hiljaisuuteni ei edellytä sinulta hiljaisuutta. Jos sinulle tulee hoitoon liittyviä toivomuksia hoidon aikana, koen tärkeäksi, että sanot ne. Tärkeitä, keskeisiä asioita on joskus hoidon aikanakin hyvä jutella. Mutta usein on kuitenkin parempi rentoutua täysin kuin jutustella "niitä näitä". Hoitoon keskittyminen auttaa meitä molempia.

Jos sinulla on hoidon aikana tunne siitä, että paljon henkistä kuonaa vapautuu tai nousee pintaan tai jos havaitset sellaista hoidon aikana mieleesi tulevista vanhentuneista tai rasittavista ajatuksista tai tunteista, voit käyttää mielikuvaharjoitusta tämän vanhan energian puhdistamiseen kehostasi. Voit esimerkiksi mielikuvituksessasi siirtää itsesi kauniin vesiputouksen alle, ja tämä vesiputous huuhtoo sinusta tarpeettomasti kiinnittyneet energiat ja ajatusmallit pois. Jos tunne on voimakas, voit myös jatkaa tätä hoidon jälkeen matkalla kotiin ja perillä kotona sekä mielikuvaharjoitteluna että esimerkiksi joogaamalla tai muulla kehosi intuitiivisella liikuttelulla tai ravistelulla.

 

Mistä tiedän, että saan sinulta hyvän hoidon?

Sinulla on kyky tuntea, miten hoito vaikuttaa itsessäsi. Jos se saa olosi tuntumaan hyvältä ja inspiroituneelta, silloin sillä on ollut sinuun todennäköisesti syväkin vaikutus. Jos et huomaa muutosta olotilassasi ennen ja jälkeen hoidon, hoito ei välttämättä ole auttanut sinua, ja silloin jokin muu hoitomuoto, muunlainen apu tai paranemismotivaation oma-aloitteinen vahvistaminen voi olla sinulle tärkeämpää. Hoidon tuloksellisuus eri ihmisille vaihtelee merkittävästi. Tämän takia tarjoan tyytyväisyystakuun: saat ensimmäisen tapaamisen puoleen hintaan, jos et ole sataprosenttisen tyytyväinen.

Hoito voi myös tuoda kätkettyjä ärsyttäviä tunteita pintaan, ja joudut silloin työskentelemään hetkisen niiden parissa. Tämä on myös merkki onnistuneesta hoidosta, ja tämä tunteiden käsittely auttaa sinua eteenpäin.

Ihmiset ovat yli 90-prosenttisesti hyvin kiitollisia minulta saamistaan hoidoista. Olen tehnyt hoitoja vuodesta 1998 lähtien. Tervetuloa kokeilemaan!